Otorgado en reconocimiento a su carácter innovador y a la riqueza de contenidos
La Vanguardia Digital, 28 de mayo de 2002
La Vanguardia Digital ha recibido el premio Nuevas Tecnologías de la Comunicación, otorgado por la Escola Superior de Relacions Públiques de la Universitat de Girona, en el marco de la séptima edición de los "Premis Àngel de Bronze de la Comunicació de Catalunya". El galardón ha sido concedido en reconocimiento "al carácter innovador y a la riqueza de contenidos de la edición digital de LA VANGUARDIA, convirtiéndola en uno de los medios on-line pioneros en nuestro país".
En el resto de apartados, los premios de este año se han otorgado a:
-
Comunicación audiovisual: Manel Fuentes y Julia Otero (ex aequo)
-
Periodismo: Equipo realizador del reportaje "Els nens perduts del franquisme", Montse Armengou y Ricard Belis
-
Publicidad y Relaciones Públicas: Fernando Macía
-
Premio especial del jurado: Albert Boadella y Sergi López (ex aequo)
El jurado está formado mayoritariamente por estudiantes de la Universitat de Girona. Ésta es la segunda edición de la nueva época de los premios, que se crearon en 1984, y cuyo galardón consiste en una escultura del artista gerundense Domènec Fita que representa el ángel de la cúpula de la catedral de Girona. Los premios serán entregados en el transcurso de la II Nit de la Comunicació, en Girona.
Júlia Otero, Fuentes, Boadella i Sergi López, entre els premiats amb els Àngels de Bronze
VilaWeb, 28 de mayo de 2002
TINA CASADEMONT
La 2ª Nit de la Comunicació també distingirà Fernando Macía, «La Vanguardia Digital» i un «30 minuts»
L'Escola Superior de Relacions Públiques de la UdG celebrarà el dimecres 5 de juny a l'Auditori de La Mercè de Girona la 2a Nit de la Comunicació, en el marc de la qual concedirà set premis Àngel de Bronze: el de periodisme, a Montse Armengou i Ricard Belis pel reportatge Els nens perduts del franquisme, emès al 30 minuts de TV3; el de comunicació audiovisual serà ex aequo per a Manel Fuentes i Júlia Otero; el de publicitat i relacions públiques, al creatiu Fernando Macía; el de noves tecnologies de la informació, a La Vanguardia Digital, i l'especial del jurat, també ex aequo, a Albert Boadella i Sergi López.
Aquesta serà la 7a edició dels premis Àngels de Bronze de la Comunicació a Catalunya, però la segona sota el denominador genèric de Nit de la Comunicació, una titulació que es va acordar l'any passat amb l'aleshores rector de la UdG, Josep Maria Nadal, amb vista a una futura obertura d'aquests premis a la investigació i la recerca universitàries i la qualitat docent.
La Nit de la Comunicació està organitzada per un grup d'estudiants de l'últim curs de relacions públiques, dirigits per Anna Pérez. Aquesta comissió de treball fa unes propostes de premis i després es consensuen amb el jurat, que aquest any l'han format el president del Col·legi de Periodistes de Girona, Enric Matarrodona; el secretari del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, Francesc Oteo; el director de l'Escola Superior de Relacions Públiques de Girona, Jordi Xifra; la coordinadora de la Nit, Anna Pérez, i els quatre estudiants Carina Cabarrocas, Francesc Casadellà, Dani Lladó i Montse Rosquellas. El resultat de tot plegat han estat set premis per a les cinc categories que es convoquen. El de periodisme és per a Montse Armengou i Ricard Belis, realitzadors del reportatge Els nens perduts del franquisme, emès al programa 30 Minuts (TV3), en reconeixement a «un treball d'investigació periodística que demostra que la televisió no està renyida amb la qualitat informativa». El premi de comunicació audiovisual recau ex aequo a les trajectòries professionals de Manel Fuentes «destacant el seu humor atrevit i intel·ligent a l'hora de tractar la realitat» i Júlia Otero pel «grau d'originalitat i el to de serenitat de les seves entrevistes» . En la categoria de publicitat i relacions públiques, s'ha premiat la trajectòria publicitària de Fernando Macía, director creatiu de Tandem Campmany Guasch DDB i autor de campanyes com les d'Audi i Volkswagen, així com del famós anunci del periquito de l'Espanyol. L'apartat de noves tecnologies de la informació premia La Vanguardia Digital, l'edició digital de La Vanguardia, pel «caràcter innovador i la riquesa de continguts», que l'han convertit «en un dels mitjans en línia capdavanters.» Finalment, el premi especial del jurat també té dos guanyadors ex aequo, i tots dos són del món de la interpretació, que és una altra via de comunicació. Ells són Albert Boadella, de qui es destaca la carrera com a director teatral i, en especial, «la seva influència personal i la d'Els Joglars en l'evolució social i política de la nostra societat»; i Sergi López, sobretot per la seva projecció internacional.
La festa de la 2ª Nit de la Comunicació es farà el 5 de juny a l'Auditori de La Mercè de Girona. El periodista Martí Gironell farà la presentació, i la cloenda estarà ambientada per l'actor humorístic Joan Domínguez, un dels de 5 hombres.com.
La 2a Nit de la Comunicació es va obrir ahir amb un visca a la llibertat d'expressió
VilaWeb, 6 de junio de 2002
XAVIER CASTILLÓN
Va ser la resposta subtil de Jordi Xifra als promotors d'un manifest contra l'Àngel de Bronze atorgat a Albert Boadella
Amb un discret però contundent «visca la llibertat d'expressió» va tancar ahir a la nit el director de l'Escola Superior de Relacions Públiques de la UdG, Jordi Xifra, el seu parlament d'obertura de la 2a Nit de la Comunicació, que va tenir lloc en un auditori de La Mercè reconvertit per a l'ocasió en acollidor saló menjador. Aquesta va ser la subtil resposta de Xifra a un manifest signat per diversos artistes i intel·lectuals gironins en què es reclamava la retirada del premi Àngel de Bronze a Albert Boadella per la seva suposada actitud anticatalana. La vetllada va transcórrer amb total normalitat, i hi van assistir tots els premiats, entre ells Júlia Otero, Manel Fuentes, Sergi López i Boadella, amb l'única excepció del publicista Fernando Macía, operat fa poc.
En un ambient de gala i amb una organització que torna a demostrar la bona formació dels estudiants de Relacions Públiques de la UdG, principals responsables d'aquesta iniciativa, es van lliurar ahir a La Mercè els premis Àngel de Bronze, en la segona edició de la seva nova etapa. També va haver-hi un record per part de Xifra als Àngels de Bronze històrics i, més concretament, al recentment desaparegut Joan Viñas, que n'havia estat el coordinador. Presentava l'acte el periodista de TV3 Martí Gironell.
Jordi Xifra no va fer esment en el seu parlament inaugural del manifest contra Boadella, sinó de la maduresa i el bon criteri que havien demostrat els seus alumnes quan van elegir uns guardonats que representen un tipus de comunicació al servei de la cohesió social i d'uns valors que no són només els que cotitzen en borsa. Això sí, el seu «visca la llibertat d'expressió» final va deixar prou clara la seva posició, almenys per a aquells que coneixien l'existència del manifest contra Boadella.
Després va sortir Júlia Otero a recollir el seu premi de mans del rector Batlle. Otero va recordar que fa poc havia entrevistat a La Columna l'alcaldessa sortint de Santa Coloma de Gramenet, Manuela de Madre, i que totes dues van acabar plorant, la periodista per primera vegada a la tele en 20 anys d'entrevistes. «Per això m'agrada la meva professió, perquè encara hi ha coses que em passen per primera vegada», va dir Otero. El rector Batlle va tenir una bona sortida, quan va dir: «Espero que ja no em tornin a preguntar per què em vaig presentar a rector. Ho vaig fer per conèixer personalment Júlia Otero.»
Abans del sopar, l'alcaldessa de Girona va donar el premi a Manel Fuentes, que va fer una breu selecció del seu ampli repertori d'imitacions: Adolfo Suárez, Felipe González, Jordi Pujol i el rei Joan Carles: «Me llena de orgullo y satisfacción...»
Ja després del sopar Marc Puig, director general de Difusió de la Generalitat, va donar el premi a l'equip de 30 minuts; Lluís Batista, de l'agència E.Tres, va lliurar el premi de Fernando Macía al professor Mariano Baños; Jaume Torramadé, en nom de la Diputació, va entregar el guardó a Lluís Foix, de La Vanguardia Digital; el delegat de «la Caixa» a Girona, Rafael García, va lliurar l'Àngel de Bronze a l'actor Sergi López, i Jordi Xifra va voler fer els honors a l'últim premiat: Albert Boadella.