Web de Televisió de Catalunya, 15 de noviembre de 2006

Programa

"No em ratllis!" és un programa del gènere d'entreteniment, una producció de Televisió de Catalunya, associada amb Somos.som i AtomisMedia, basat en el format del programa "What kids really think", emès per la BBC l'any 2005.

Els protagonistes són els més joves, que, ara més que mai, tenen al seu abast informació del que passa al món. Però, què en fan, de tanta informació? I què en pensen, dels fets, dels diners, de la parella, de la família, dels que manen?

La feina de Júlia Otero serà la de donar-los joc en el plató, fer parlar els protagonistes i moderar els debats que es plantegin, al llarg de 13 capítols. Tot un repte, ja que mai ha treballat en un programa d'aquestes característiques i format.

Les maneres desinhibides amb què els infants acostumen a opinar tenen, a més, una utilitat per als adults: són un contrapunt a les seves opinions, sovint carregades de prejudicis.

Coneguda la manera de pensar i d'opinar de molts adults, el programa pot tenir un efecte beneficiós i terapèutic, ja que es podrà comprovar que hi ha altres persones, per petites que siguin, que també tenen idees sobre qualsevol tema, i que les poden manifestar raonant-les i oferint elements per a la reflexió.

Les seves opinions i reflexions mereixeran la valoració d'una persona adulta, de personatges coneguts que hi posaran el contrapunt, reflexionant també, però des de la perspectiva de l'experiència de la vida.

Aquesta és la intenció de "No em ratllis!": provocar la reflexió conjunta de grans i petits, junts, a casa, en família, mentre miren el programa, fet amb un estil àgil i en clau d'entreteniment. Els temes per a la reflexió seran ben diversos: la feina d'un rei, el matrimoni, la política, els famosos, etc. I cada dimecres, des del plató, el programa emetrà les opinions dels nens i nenes de les escoles catalanes, que han estat gravades prèviament, per provocar el debat.

Participants

En cada programa Júlia Otero se les haurà de veure amb un grup de 50 nens i nenes procedents d'arreu de Catalunya, i de 6 a 11 anys d'edat. Entre aquests assistents al plató hi haurà una comissió de 8 infants, companys dels que aquell dia diguin la seva sobre el tema de debat a través del vídeo.

Abans de l'emissió d'aquestes imatges, l'equip de "No em ratllis" ha fet un treball intens i exhausitu de selecció dels protagonistes, visitant més de 30 escoles de tot Catalunya, entre centres públics i privats, per fer una selecció de més de 500 alumnes. La tria dels alumnes, dels protagonistes, en definitiva, del programa, s'ha fet sobre la base de criteris de personalitat i d'origen social. Se n'ha valorat la capacitat de comunicació, expressió i imaginació, i també s'ha ponderat el seu origen social i familiar per oferir una mostra fidedigna de la realitat del país.

Sobre el tema de cada capítol, hi diran la seva uns 25 alumnes. Les seves opinions, expressades a través del vídeo, serviran de base per al debat en el plató, entre els menuts i els dos adults convidats, sota la supervisió i coordinació de Júlia Otero, que oferirà també dades estadístiques complementàries, curiositats i anècdotes que facilitin l'expressió de comentaris espontanis. La intenció del programa és que després de cada capítol els espectadors es facin una idea de com pensen els que d'aquí a 20 anys seran els protagonistes de la Catalunya del futur.

Temes

El primer tema que el programa posarà a la consideració dels infants serà el de la monarquia i la fama. Els interrogats respondran a reguntes com "Quina és la feina d'un rei?" "Per què hi ha països que no tenen rei?" "Què en penseu de la llei sàlica?"...

Les seves respostes tindran el contrapunt en les opinions dels convidats adults sobre el tema: el jugador del Barça Samuel Eto'o parlarà sobre la fama, i el periodista Màrius Carol, bon coneixedor per raons professionals de les interioritats de la Casa Reial espanyola, parlarà sobre la monarquia. I, a més, el públic del plató i els espectadors rebran la vista de l'actor Toni Albà, reencarnat en la personalitat del rei Joan Carles.

Altres dels 13 temes a debat a "No em ratllis!" seran:

- La diferència de gènere: home versus dona. Hi haurà respostes a preguntes com "Quines feines de casa fa el pare i quines la mare?" "Qui mana a casa?" "Qui condueix millor, els homes o les dones?"

- La televisió. Els nens presents al plató podran debatre sobre el tema amb el cantant David Bisbal.

- La religió

- La moda

- El Nadal. Està prevista l'emissió pel 20 de desembre.

- L'educació i la mala educació

- El menjar


Política de Privacidad Política de Cookies © 1998-2024 juliaotero.net